Antikvarne knjige

Knjižara Pismo je jedna vrlo specifična knjižara, ona je u isto vreme i knjižara i antikvarijat. Ovde na jednom mestu možete pronaći aktuelne bestseller naslove ali i stare i izuzetno retke kjige, nekad i istinske raritete na književnom tržištu. To skriveno bogatstvo na policama je upavo ono što knjižaru Pismo izdvaja od ostalih knjižara u gradu. Na našim policama možete naći razne retke i stare knjige iz prve polovine XIX veka, to su prva izdanja nekih knjiga, razna štampana svedočenja života iz starijih vremena..

Bitno je istaći da su antikvarne knjige vrlo posebne, za svakog bibliofila one predstavljaju izuzetno blago, one imaju dušu, kao da se na svakoj njihovoj stranici može videti kroz šta su prošle i šta su proživele. I one su imale svoj život – srećan, tužan, buran… Samo pravi ljubitelji knjiga mogu to da prepoznaju i da cene.
Same antikvarne knjige se razlikuju po tome kada i kako su proizvedene, kako su sastavljene, nekad – pre sto i više godina od kada i datiraju neke od knjiga na policama knjižare Pismo, knjige su se izrađivale na potpuno drugačiji način i to ne samo fizički već ceo proces je bio prožet ljubavlju i entuzijazmom za razliku od današnje masovne proizvodnje koja upravo te nove knjige lišava duše i izuzetnosti.. Papir je drugačiji, knjiga miriše drugačije danas.

Savremeni veliki lanci knjižara uglavnom nude instant knjjiževnost, knjige su postale roba kao i svaka druga i takva knjiga kao i takve knjižare ne mogu istinskom ljubitelju da utole glad, njemu je bitno da pored samog sadržaja oseti i taj papir, miris..

Ako imate knjige za koje ste mislili da ih nećete više videti, da ste ih zauvek izgubili, da su nestale u vihoru vremena, znajte da nije sve izgubljeno.. Takve knjige žive u knjižari Pismo, one su tamo lepo zbrinute i cenjene, čekaju na pravu ruku da ih otvori, prelista, čuva.

Call Now Button063 718 3754